TWoooooTER AHOI

Try-Out Alba/ Tonuso & KNEPH

Maandag 2 oktober
vanaf 14:00 uur

Mercatorpad
Cultureel Centrum Oratoriënhof

De cocretatie gebeurde met veel partners. Try out -Tonuso/Alba (time-out project voor jongeren die uitvallen op school) en deelnemers via een open oproep engageerden zich in mei om het centrale attribuut, de zielenboot, te realiseren. Het verhaal begint namelijk wanneer het dodenschip vanuit de onderwereld opstijgt.

 

Deze creatie van de zielenboot is de eerste fase van “Tegen de stroom”, een project tegen armoede van Try-out i.s.m. KNEPH. Kwetsbare jongeren kunnen  dan op kajaktocht waarbij verbinding met elkaar, zichzelf en de natuur centraal staan.

 

Sinds enkele jaren werkt KNEPH rond bomen in het Park van Vorst en St. Gillis in het kader van Park Poétik, in participatie met buurtbewoners, passanten en enthousiastelingen. In volle corona werd een langlopend boeiend proces gelanceerd rond een stervende paardekastanje. Dit jaar werd dit uitgebreid met aandacht voor actuele waterproblematieken. Het spektakel TWoooooTER werd gecreëerd met gesprokkelde waterverhalen vertelsels over onderwereldcreaturen, rumeur ovver heilige bronnen en verborgen stromen, ….

 

https://kneph.be/externe-projecten/nestmarronier/bundeld